Skip to main content

Οι προτεραιότητές μας

Ποιοι Είμαστε

Σε όλους τους τόνους και σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις μας έχουμε θέσει ξεκάθαρα τη βασική προτεραιότητα της παράταξης μας. Αυτή δεν είναι άλλη από τα παιδιά μας. Βασικός άξονας του προγράμματος της παράταξης “Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία” είναι εκείνες οι πολιτικές που εστιάζουν στο θεμέλιο της κοινωνίας, την οικογένεια.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Εστιάζουμε στη βελτίωση των υποδομών και των παροχών των ΚΕΒΡΕΦΟ. Δεσμευόμαστε να πραγματοποιήσουμε στατικό έλεγχο σε όλα τα σχολεία της πόλης μας, διότι με την ασφάλεια των παιδιών μας δεν παίζουμε.
  • Εφαρμόζουμε σχέδιο ριζικής αναβάθμισης των χώρων άθλησης & επενδύουμε σε φωτεινές και ασφαλείς πλατείες!
  • Δεσμευόμαστε πως για όλα, ανεξαιρέτως, τα νεογέννητα του Δήμου θα προσφέρονται δωρεάν πακέτα με βρεφικά είδη, ενώ πρόκειται να ενεργοποιηθεί ο θεσμός «Νταντάδες της Γειτονιάς» για τη φύλαξη βρεφών και νηπίων.
  • Εφαρμόζουμε προγραμματισμό για τη διοργάνωση χριστουγεννιάτικων και αποκριάτικων εκδηλώσεων κάθε χρόνο και την πραγματοποίηση μουσικών εκδηλώσεων κάθε τέλος της σχολικής χρονιάς με τη συμμετοχή συγκροτημάτων από μαθητές των σχολείων μας.

παιδεία –  γυναίκα

Παράλληλα, αξιοποιούμε όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου μας επενδύοντας στην παιδεία μας με σύγχρονα εργαλεία εκπαίδευσης (διαδραστικούς πίνακες, δωρεάν τεστ ανίχνευσης μαθησιακών δυσκολιών), ενώ προχωράμε στη δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και ενθαρρύνουμε τις σχολικές μονάδες για την  ένταξή τους σε προγράμματα ανταλλαγής μαθητών «Erasmus».

Τέλος, ως «αλλαγή για τη Νέα Ιωνία», πιστεύουμε ότι συνδετικός κρίκος της οικογένειας με την κοινωνία είναι η προάσπιση της θέσης της γυναίκας στο κοινωνικό σύνολο. Στο πλαίσιο αυτό η παράταξη μας καταθέτει συγκεκριμένες δεσμεύσεις προς τις Ιωνιώτισσες.

Ο Δήμος θα παρέχει ακόμη και κατ’ οίκον, ψυχολογική υποστήριξη σε συνδημότισσες μας που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης. Παράλληλα, έμφαση θα δοθεί στη ψυχολογική υποστήριξη γυναικών μετά τη γέννα σε περιπτώσεις επιλόχειας κατάθλιψης. Επίσης, ως  Δήμος, θα συνδράμουμε νομικά σε θύματα κάθε μορφής βίας προκειμένου να έχουν υποστήριξη, εφόσον κινηθούν δικαστικά και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξουν τους εαυτούς τους.

Αυτές είναι οι βασικές μας προτεραιότητες κι αποτελούν δέσμευση απέναντι στους Ιωνιώτες.

Nice to meet you