Skip to main content






7 Σεπτεμβρίου 2022 · Νέα Ιωνία Αττικής


Στα πλαίσια της δράσης της παράταξης μας #πάμε_πλατεία, ο επικεφαλής της παράταξης «αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» Βασίλης Χριστοδούλου και στελέχη της βρέθηκαν σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Υγείας στον Περισσό και συνομίλησαν με κατοίκους για τα προβλήματα της αλλά και για ζητήματα που αφορούν ευρύτερα τη γειτονιά.7 Σεπτεμβρίου 2022 · Νέα Ιωνία Αττικής

Με βάση τα όσα είδαμε και καταγράφονται στον φωτογραφικό φακό η πλατεία Υγείας βρίσκεται σε τραγική κατάσταση.
Όπως μας είπαν και οι κάτοικοι, η πλατεία βρίσκεται έτσι εδώ και πολλά χρόνια παρά τις επισημάνσεις τους προς το δήμο και την περιφέρεια, η κατάσταση της δεν έχει αλλάξει καθόλου.
Εντός της πλατείας υπάρχουν κακοτεχνίες και σημεία όπου υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τα παιδιά που παίζουν στην περιοχή. Κολόνες φωτισμού να δένονται με μονωτική ταινία, ελλιπής φωτισμός το βράδυ, σίδερα να κρέμονται και να εξέχουν με σοβαρό κίνδυνο τραυματισμού για τα παιδιά.
Παράλληλα, το γήπεδο μπάσκετ βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, ενώ ο χώρος που υποτίθεται ότι θα ήταν παιδική χαρά είναι μόνιμα κλειδωμένος και γεμάτος ακαθαρσίες.
Πέριξ της πλατείας έχουν γίνει έργα ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ και έχουν παραμείνει οι τρύπες από τον περασμένο Μάιο με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για αυτούς που περπατούν στα πεζοδρόμια.
Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, την πλατεία επισκέπτονται καθημερινά πάνω από 100-120 άτομα, ως επί τω πλείστον παιδιά.
Έχουν ζητήσει επανειλημμένως μια διάβαση πεζών επί της οδού Μηδείας ή κάποιο πεζοφάναρο διότι ο κίνδυνος ατυχήματος είναι τεράστιος.
Ένας υπέροχος χώρος πρασίνου στον Περισσό μας είναι παρατημένος εδώ και χρόνια.
Με ελάχιστο κόστος, με φαντασία και μεράκι μπορείς να δημιουργήσεις ένα πανέμορφο τόπο για μικρούς και μεγάλους.
Ένα είναι το σίγουρο, χρειάζεται «αλλαγή»!

neaionia #neaioniaathens #αλλαγή #allagi #πάμε_πλατεία #pameplateia