Skip to main content






ΤΖΩΡΤΣΟΥ ΣΟΦΙΑ


Αρχιτέκτων Μηχανικός Α.Π.Θ.

Τηλ.: 6972728934
mail: tzorsofi@windowslive.com


Ονομάζομαι Τζώρτσου Σοφία, είμαι Αρχιτέκτονας μηχανικός παντρεμένη με τον Κρέστα Γιώργο χρηματοοικονομικό – ασφαλιστικό σύμβουλο και είμαστε γονείς δύο αγοριών 3 και 6 ετών.
 Ξεκίνησα τις σπουδές μου στην Βενετία και αποφοίτησα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 2009. Παράλληλα με τις σπουδές μου στη Βενετία έλαβα μέρος στην έρευνα που διεξήγαγε το επιστημονικό ίδρυμα ‘Marco Polo” για την τουριστική αξιοποίηση και ανάδειξη των Ενετικών μνημείων στην Ελλάδα.
Έκτοτε έχω εργαστεί σαν ελεύθερος επαγγελματίας αλλά και ως ιδιωτικός υπάλληλος σε κατασκευαστικές εταιρείες. Ένα μικρό χρονικό διάστημα στην αρχή της επαγγελματικής μου καριέρας εργάστηκα και στον Ο.Α.Σ.Π. (Οργανισμός Αντισεισμικής Προστασίας) λαμβάνοντας μέρος σε δράσεις και αποκτώντας πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία.
Είχα την ευκαιρία σαν κόρη αρχιτεκτόνων μηχανικών να είμαι από πολύ μικρή ηλικία μέσα σε αρχιτεκτονικά κατασκευαστικά γραφεία και να “οσφραίνομαι” και να ζω την εμπειρία της κατασκευής από την γέννηση ως την υλοποίηση των εκάστοτε τεχνικών έργων.
Σήμερα πέρα από τον επαγγελματικό μου τομέα ασχολούμαι ενεργά και με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου του γιου μου. Λαμβάνω δράση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε ότι αφορά την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς και συμμετέχω ενεργά σε δράσεις του συλλόγου.
Κρατώντας απο μια γενιά εκ των πρώτων κατοίκων της Νέας Ιωνίας και κόρη του Γρηγόρη Τζώρτσου, ο οποίος για 11 συναπτά έτη ήταν εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος επί Δημαρχίας του αείμνηστου Γιάννη Δομνάκη, έχω βαθειά αγάπη για την πόλη όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα. Από την παιδική μου ηλικία έμαθα για την ενασχόληση με τα κοινά και αυτή την ανάγκη μου εντρύφησε και ο πατέρας μου. Με όρεξη, σεβασμό προς τους Ιωνιώτες και τις Ιωνιώτισες και πάνω απ’όλα θέληση για να προσφέρω τα μέγιστα των δυνατοτήτων μου και των γνώσεων μου, νιώθω την ανάγκη για την καλυτέρευση και την ανανέωση της πόλης μας.
Μαζί με την παράταξη ‘Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία” και πιστεύοντας στον Βασίλη Χριστόδουλου, βάζω στόχο την προσβασιμότητα των δημοσίων χώρων, την ασφάλεια των σχολικών μονάδων, τον εκσυγχρονισμό και την σωστή, πλήρη εκμετάλλευση των ελεύθερων χώρων αναψυχής, των χώρων αθλητισμού, των παιδικών χαρών και πλατειών του Δήμου μας. Πιστεύω στο καλύτερο και στην προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο για μια πόλη, τη Νέα Ιωνία μας όπως πρέπει και ονειρευόμαστε να είναι.