Skip to main content






ΜΕΛΕΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ


ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ – ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ – ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ

τηλ.: 6979287422
mail: info@vasilikimeleti.gr

H Βασιλική Μελέτη κατοικεί και δραστηριοποιείται στη Νέα Ιωνία τα τελευταία 20 χρόνια. Είναι Δικαστικός στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Επιπλέον, κατέχει την ιδιότητα της Οικονομολόγου-Περιφερειολόγου και είναι ενεργό μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Πραγματοποίησε στη Γαλλία μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μarc Bloch του Στρασβούργου και έχει εργαστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο.

Είναι Διδάκτωρ Κοινωνικής Πολιτικής (Ph.D.), με εξειδίκευση στις έμφυλες διακρίσεις. Το 2020 κυκλοφόρησε το βιβλίο της «Έμφυλα Πρόσωπα σε Κρίση: η ισότητα στην επαγγελματική και την πολιτική ζωή», ενώ υπό έκδοση βρίσκονται τα συγγράμματα της «Φύλο, Κρίση και Ευρωπαϊκή Ένωση» και «Έμφυλη Βία: Από τη Ρητορική στη Βίαιη Πράξη». Μιλάει άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Διαθέτει πλούσια αρθρογραφία σε επιστημονικές επιθεωρήσεις, διεθνή περιοδικά και εφημερίδες/ιστότοπους, ενώ, ως υποστηρικτής της δια βίου μάθησης, αντλεί και μοιράζει γνώσεις σε Ημερίδες, Συνέδρια και Σεμινάρια.

Στις επερχόμενες εκλογές του Οκτωβρίου 2023 θα συμμετέχει ως Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία». Θέλει να προσπαθήσει ως γυναίκα, επιστήμονας, συνδικαλίστρια & ενεργό μέλος της κοινωνίας μας να γίνει μέρος της λύσης για τους πολλούς. Στέκεται στο πλευρό του Υποψηφίου Δημάρχου, Βασίλη Χριστοδούλου, γιατί στο πρόσωπό του αναγνωρίζει την ειλικρινή πρόθεση να ξαναγίνει η Νέα Ιωνία μια σύγχρονη και φιλική πόλη.