Skip to main content






ΚΑΤΟΧΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ’ ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ.ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.

Τηλ.: 6944853967
mail: ikatochianos@gmail.com

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1966 και είμαι δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω.
Παντρεμένος με μία κόρη και κατοικώ στον Περισσό.
Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από τον Μάρτιο του 1993. Προήχθην σε Δικηγόρο στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας από το έτος 2009.
Ασκώ μάχιμη Δικηγορία από το έτος 2003 απασχολούμενος με υποθέσεις του Αστικού και Εμπορικού Δικαίου (εργατικές διαφορές, ιδιοκτησιακές διεκδικήσεις, απαλλοτριώσεις ακινήτων, είσπραξη
απαιτήσεων, αναγκαστική εκτέλεση κλπ), του Ποινικού Δικαίου σε οικονομικά εγκλήματα, αλλά και συμβουλευτική Δικηγορία παρέχοντας νομική υποστήριξη σε εταιρείες.
 Έχω διοριστεί επανειλημμένως σύνδικος πτωχεύσεως επιχειρήσεων που κηρύχθηκαν σε κατάσταση πτωχεύσεως ή υπήχθησαν σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης και έχω προβεί σε επιτυχή ρευστοποίηση των περιουσιακών τους στοιχείων προς όφελος των πτωχευτικών πιστωτών.
Από τον Ιούνιο του 2007 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2009 απασχολήθηκα στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, αρχικά στο Τμήμα Καταναλωτών και από τον Απρίλιο του 2008 μέχρι και τα τέλη του 2009 στο Νομικό Τμήμα της ως άνω Ανεξάρτητης Αρχής.
Από τον Απρίλιο του 2018 μέχρι και τον Μάρτιο του 2022 ήμουν Προϊστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας της υπαχθείσης σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης πρώην «ΕΡΤ Α.Ε».