Skip to main content






Τι συμβαίνει με τα σχολεία στην πόλη μας


Αν και ακόμα βρισκόμαστε στη καρδιά του καλοκαιριού, ο χρόνος για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς μετράει αντίστροφα.

Μέσα από δημοσιεύσεις και άρθρα βλέπουμε ότι όμοροι δήμοι προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς στην επισκευή και βελτίωση των σχολικών μονάδων.


Μετά λύπης μας όμως διαπιστώνουμε ότι στο δικό μας δήμο οι εργασίες είναι ελάχιστες με αποτέλεσμα να τίθεται εν αμφιβόλω η ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Η παράταξη μας “Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία”, με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την παιδεία έρχεται να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα των σχολικών μονάδων.

Προτεραιότητα μας η έγκυρη και έγκαιρη αποτύπωση των προβλημάτων των σχολικών μονάδων σε συνεργασία πάντα με τους αρμόδιους φορείς, η σωστή οργάνωση των εργασιών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και η διαμόρφωση του σχολικού χώρου στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Με υπευθυνότητα και σεβασμό απέναντι στους γονείς θέτουμε τα θεμέλια για τη προσφορά ποιοτικής εκπαίδευσης στα παιδιά μας σε σύγχρονες υποδομές που εγγυώνται την ασφάλεια τους, ενώνοντας όλοι μαζί τις δυνάμεις μας για το καλύτερο μέλλον των παιδιών μας.

Με βάση όλα τα παραπάνω ο τομέας παιδείας της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» συγκροτεί ένα σχέδιο δράσης για τις σχολικές μονάδες έχοντας πάντα ως γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών μας καθώς και την ποιότητα της εκπαίδευσης τους.

Κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, οι σχολικές μονάδες θα πρέπει να είναι γεμάτες από ανθρώπους του Δήμου, από τον Διευθυντή του Σχολείου, από τεχνικούς, από ανθρώπους που θα εκτελούν εργασίες συντήρησης, από χρώματα και υλικά επισκευών.

Τα σχολικά κτίρια θα πρέπει να ελέγχονται και να επισκευάζονται ώστε με την επάνοδο των μαθητών τη νέα σχολική χρονιά να είναι καθ’ όλα έτοιμα. Έλεγχος – προγραμματισμός – λύσεις το τρίπτυχο της επιτυχίας για την άμεση επίλυση των προβλημάτων, ειδικότερα όταν καταγράφονται οι μεγαλύτερες και σημαντικότερες ελλείψεις τους μήνες Μαρτίου-Απριλίου.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα στο τέλος Μαΐου, οι όποιες μελέτες απαιτούνται για τις επισκευές να είναι ήδη έτοιμες και τρέξουν μέσα στο καλοκαίρι.

Μετά το πέρας της σχολικής χρονιάς να γίνει ο προγραμματισμός και να υπάρχει το χρονικό περιθώριο ώστε να τελεστούν όλες οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης των σχολικών κτιρίων.

Θέλουμε ασφαλή και λειτουργικά κτίρια για μαθητές και δασκάλους.

Η εκπαίδευση των παιδιών μας είναι πρώτη κι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα.